A KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ

Víziónk

Pontos diagnosztikai eljárások segítségével az orvostudomány legújabb eredményei késlekedés nélkül, mindenki számára elérhetővé tehetők.

Missziónk

Missziónk olyan diagnosztikai eljárások fejlesztése és szolgáltatása, amelyek segítségével a betegségek megelőzhetők vagy személyre szabottan gyógyíthatók.

Hitvallásunk

A KPS-t orvosok hozták létre azzal a céllal, hogy az orvostudományi kutatások eredményeit a betegek szolgálatába állítsák. A kutatás és a betegellátás számunkra hivatás. A vizsgálatok költségein felül megmaradó erőforrásainkat teljes egészében új diagnosztikai eljárások fejlesztésére fordítjuk. A szűrővizsgálatok a legkisebb költséggel a legtöbb életévet menthetik meg, ezért a betegségek megelőzését, korai diagnosztikáját mindenki számára egyénileg kiválasztott szűrővizsgálattal segítjük. Azok számára, akik már megbetegedtek csak akkor fenntartható a széles társadalmi hozzáférhetőség a legújabb rendkívül drága gyógyszerekhez, amennyiben pontos diagnosztikai eljárásokkal a kiválaszthatók azok, akiknél a kezelés valóban jelentős hatást ér el. Ezért úgy gondoljuk, hogy mindig a lehetőség szerinti legpontosabb diagnosztikai eljárásokat kell alkalmazni, hiszen a tévedés többszörös terápiás költségnövekedést okoz és pénzben ki nem fejezhető kárt okozhat a betegeknek. Molekuláris diagnosztikai laboratóriumunkban végzett vizsgálatokkal segítjük minden beteg számára a leghatékonyabb kezelés kiválasztását. Kutatóink új diagnosztikai eljárásokat, és az új gyógyszerek hatását előrejelző diagnosztikai teszteket fejlesztenek ki a gyógyszerhatás molekuláris szintű vizsgálata alapján.

Jelenleg is számos nagy kutatás-fejlesztési projektet folytatunk és készítünk elő partner kórházakkal, egyetemekkel, a Magyar Tudományos Akadémia több intézetével valamint gyógyszergyárakkal és orvosi műszergyártókkal. A KPS a Magyar Biotechnológiai Szövetség egyik legrégibb tagja és az akkreditált Orvosi Biotechnológiai Innovációs Klasztert koordináló cég. Hitvallásunk szerint senki sem szenvedhet, vagy halhat meg, akin a tudomány mai állása szerint segíteni lehetne. Ezt a célt közvetlen betegellátás, molekuláris diagnosztika és molekulárisan célzott gyógyszerek kutatás-fejlesztésén keresztül igyekszünk szolgálni.

Az évek alatt felgyülemlett tapasztalatunkat, a kifejlesztett egyedülálló technológiáinkat, valamint világszínvonalú infrastruktúránkat szeretnénk az orvos kollégáink és a magyar betegek szolgálatába állítani, annak érdekében, hogy minél több sikeres gyógyszeres onkológiai kezelés történjen hazánkban.